Wednesday, September 8, 2010

SELAMAT BALIK RAYA

Hari tu jalan-jalan shopping dekat Jalan TAR. Kalau orang yang tak selalu/ biasa ke sana masa bulan puasa macam mak, memang menangis.  Ouh tapi mak tak nangis, cuma malam tu memang hujan renyai- renyai jadi nampak muka mak basah hehe 

Memang pelik la orang ramai- ramai redah hujan bersesak jalan pun langgar bahu dah tak heran bau busuk asap rokok kena hembus kat muka kurang ajar kau

Tapi memang dah lumrah la kan.. shopping punya pasal. Kadang- kadang bukan murah pun [kau yang tak pandai ayat akak jual baju kurung, last- last kau yang kena ayat] T-T Sebut pasal akak jual baju kurung ni, rasa panas pulak [hati.. hati yang panas] memang la kena ayat suruh beli baju [bukan pakai minyak pengasih ke hape jangan fikir bukan- bukan fitnah orang tak baik] tu satu hal, pastu kena perli lagi ouh pasal saiz la ape lagi?

kedai 1
beeb: kak, saiz besar ada?
akak jual baju kurung: saiz awak takda *sambil buat muka tempe
beeb: ok *mengajuk muke tempe akak tu

kedai 2
beeb: kak, saiz besar ada?
akak jual baju kurung: saiz awak takda *sambil buat muka tempe
beeb: ye ke? *masih mengajuk muke tempe

kedai 3
*sila ulang dialog dari kedai 1 dan 2

Dan selepas beberapa kedai yang saya pergi memberi tempe reaksi yang sama dah give up dah malas nak tanya jadi main cuba segala jenis baju, ceh *segala jenis baju?* dapat jugak baju cantik yang MUAT yang MURAH yang COOL tapi sikit nipis~

Tapi memang setiap kali shopping untuk baju raya dekat Jalan TAR akan ada masalah dengan saiz T-T jadi setiap tahun pun berazam nak turunkan berat badan hahaha tapi datang balik tahun berikutnya masih tak dapat cuba saiz yang kecil sikit sebab azam tak berjaya!

Okay, jadi nak ambil kesempatan mengucapkan SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN.. jangan main mercun berapa kali nak ingatkan kalau tangan kudung tak boleh nak anyam ketupat dah tahun depan kesian kat mak bapak kau~ okay Selamat Hari Raya lagi sekali hehehe tata!!

apa pulak lagi: tahun ni bapak tak buat lemang T-T ketupat anyam sendiri pun takda [bukan sebab tangan kudung main mercun jadi tak buat ketupat tak!] tak tahu sebab apa~ huhuhu

No comments:

Post a Comment