Thursday, August 26, 2010

KAKITANGAN KERAJAAN BERSORAKLAH

Apa hal nak bersorak bagai ni? Kenapa kakitangan kerajaan kena bersorak? Haaa!!!! Memang rasa nak bersorak bila ini keluar dalam newspaper >>>>> BERITA HARIAN:DUIT RAYA!!   orang yang baca suratkhabar bahasa mat salleh pula >>>>> NST: RAYA CHEER FOR GOVT SERVANTS pakcik makcik yang baca suratkhabar bahasa jawa pula >>>>> .......... okay takda......

Tapi bagi yang tak baca suratkhabar jangan nangis, sila baca ni.. KUALA LUMPUR: The government yesterday announced a Hari Raya Aidilfitri special payment of RM500 each for civil servants and government pensioners to be paid before the festival which is likely to fall on Sept 10.
Ok la, Cik Beeb sila bagi artikel yang bahasa kebangsaan Malaysia punya.. kejap ey.. errr.... ok ambil dari Berita Harian.. KUALA LUMPUR: Lebih 1.24 juta kakitangan awam dan 590,000 pesara kerajaan mendapat durian runtuh apabila Datuk Seri Najib Razak semalam mengumumkan kerajaan akan membayar Bantuan Khas Kewangan sebanyak RM500, sebelum 1 Syawal.

Ok, sekarang dah jelas? Sila bersorak.. ehem!! kakitangan kerajaan saja.. Gembira tu memang la kan~ tapi kena ingat, jangan buat beli yang bukan- bukan pula terutamanya MERCUN! Ok tak faham bahasa? Benda ni yang orang selalu buat bakar lemang tu.. BUKAN LA!! Ini umpama mainan nyawa. Mak bapak sila pantau anak- anak.. Tapi tahun lepas nampak ada mak bapak yang beli mercun. OKAY ANAK-ANAK, SILA PANTAU MAK BAPAK! Bahaya mercun memang terbukti setiap tahun, paling dasyat tahun ni la, 2010. Siap ada budak meninggal bahana mercun dan bapa durjana err okay... Jadi, korang nak beli juga kah? Tak serik- serik.

Kesimpulan yang tersimpul kat sini, belanjakan la duit raya tu sebaik-baiknya. Jangan dah habis raya, poket keluar rama-rama pulak << banyak sangat baca komik budak ni~

SELAMAT MENDAPAT DUIT RAYA!!

Wednesday, August 25, 2010

SEJAUH MANAKAH KE-XXL-AN ANDA?

Hai!! Korang boleh panggil saya beeb atau beebot atau... adik manis~ tak, panggil saya beeb saja. Kenapa XXL? ya.. kalau dengar saja pasal XXL korang mesti akan terbayang badan yang extra gempal kan? huhuhu.. Okay Okay.. apa kata kita cuba fikir positif sikit. Cuba senaraikan contoh XXL yang korang boleh fikirkan secara positif?

1. Idea
2. Rumah
3. Makanan
4. Badan
5. Saiz
6. Berat badan
7. Debab..........

Okay hentikan semua ini [T_T] Saya adalah seorang yang bersaiz XXL, mempunyai idea XXL dan juga berangan untuk tinggal di rumah yang XXL..... suka makan secara XXL dan sudah tentu mempunyai berat badan yang XXL. Okay saya happy T-T

Kepada semua, sila la singgah lagi jika ada masa untuk baca bebelan XXL si beeb beebot <^-^>