Thursday, August 26, 2010

KAKITANGAN KERAJAAN BERSORAKLAH

Apa hal nak bersorak bagai ni? Kenapa kakitangan kerajaan kena bersorak? Haaa!!!! Memang rasa nak bersorak bila ini keluar dalam newspaper >>>>> BERITA HARIAN:DUIT RAYA!!   orang yang baca suratkhabar bahasa mat salleh pula >>>>> NST: RAYA CHEER FOR GOVT SERVANTS pakcik makcik yang baca suratkhabar bahasa jawa pula >>>>> .......... okay takda......

Tapi bagi yang tak baca suratkhabar jangan nangis, sila baca ni.. KUALA LUMPUR: The government yesterday announced a Hari Raya Aidilfitri special payment of RM500 each for civil servants and government pensioners to be paid before the festival which is likely to fall on Sept 10.
Ok la, Cik Beeb sila bagi artikel yang bahasa kebangsaan Malaysia punya.. kejap ey.. errr.... ok ambil dari Berita Harian.. KUALA LUMPUR: Lebih 1.24 juta kakitangan awam dan 590,000 pesara kerajaan mendapat durian runtuh apabila Datuk Seri Najib Razak semalam mengumumkan kerajaan akan membayar Bantuan Khas Kewangan sebanyak RM500, sebelum 1 Syawal.

Ok, sekarang dah jelas? Sila bersorak.. ehem!! kakitangan kerajaan saja.. Gembira tu memang la kan~ tapi kena ingat, jangan buat beli yang bukan- bukan pula terutamanya MERCUN! Ok tak faham bahasa? Benda ni yang orang selalu buat bakar lemang tu.. BUKAN LA!! Ini umpama mainan nyawa. Mak bapak sila pantau anak- anak.. Tapi tahun lepas nampak ada mak bapak yang beli mercun. OKAY ANAK-ANAK, SILA PANTAU MAK BAPAK! Bahaya mercun memang terbukti setiap tahun, paling dasyat tahun ni la, 2010. Siap ada budak meninggal bahana mercun dan bapa durjana err okay... Jadi, korang nak beli juga kah? Tak serik- serik.

Kesimpulan yang tersimpul kat sini, belanjakan la duit raya tu sebaik-baiknya. Jangan dah habis raya, poket keluar rama-rama pulak << banyak sangat baca komik budak ni~

SELAMAT MENDAPAT DUIT RAYA!!

No comments:

Post a Comment