Wednesday, December 28, 2011

DiGi iPhone 4SURE I DO 1ST

"Nak main game? Angry Birds.. Farmville.. Fruit Ninja.. Main perang-perang~ Susun-susun~ Tanam-tanam~ Siram pokok, tembak orang, masak kuih? hmmm... banyak games ni"

"Ke nak godek-godek dulu? Tengok cuaca, download lagu, tambah banyak lagi games? Nak gatal-gatal pakai map dari ruang tamu pergi dapur? Emmmm.... "

"HAAA!!!! Ambil gambar banyak-banyak! Telefon canggih kan~ Nanti boleh upload kt facebook.. 'upload via iPhone 4S' huahahaha! Boleh edit gambar pulak~"

"ke itu? ini? yang macam tu? macam ni?" Uh oh... banyaknya yang nak buat. Mana yang nak buat dulu?


Apa guna telefon canggih kalau tak hias cantik-cantik? Mari sini mari telefon canggih!

Saya tahu apa nak buat dulu. Sebelum kita godek dia, pusingkan 360 darjah, slide sana sini, sebelum borak dengan Siri.. Kita balut dia! ihik~

Sebelum tu kita cari dulu casing iPhone 4S. Wah.... rambang mata. Jom tengok ni!



oh wahhhh~ comelnya dia.... :D

lagi?



Polkadot kot? I want the black and white wan.. Can ah? Ishhh comel!

Atau nak yang ni?



Tak perlu la nak pegang telefon masa bercakap dengan Siri. Orang sekeliling jeling je la hahaha~


Eh.. yang ini~



slurpppp~


\/
\/
\/




OMG!! Kalau tengah lapar seksa nak mengadap iPhone tu nanti. Rasa nak... ngappp!!


Atau nak yang colourful? Macam ni....



Atau ni?



Haaaaa... Baru nampak hebat sikit..

Ke nak yang nampak feminin? Macam ni?
\/
\/


Terima kasih kepada rasa curiga dengan keselamatan diri, casing ni tak boleh pakai T-T


Ni la!


uuuuuuu~ Scary~

Hihi

Tapi dalam banyak-banyak tu, saya paling suka yang ni!


emmmmm.... I LOVE CHOCOLATE!!!

Ni la perkara pertama yang saya nak buat kalau ada iPhone 4S tu. Pakaikan dia casing yang sedap cantik-cantik.


emmmmm.... Saya mahu iPhone 4S!!


Yatta!!









DiGi iPhone 4SURE SIRI ANSWERS




Dear Siri.. Awak selalu ada jawapan kepada semua soalan. Semua. Misalnya kalau tanya tentang cuaca.... awak mesti jawab.


Baik sangat la awak ni. Senang je kan cari ramalan cuaca. Tak perlu dengar dari radio atau bersengkang mata nak tengok Nightline kat TV3 semata-mata nak tahu cuaca esok. Awak boleh bagi tahu on the spot je kan? Mesti orang TV3 jealous dengan awak.


Dah la macam tu. Awak siap boleh bagi tahu restoran mana yang sedap makanan dia, awak boleh set kan reminder, alarm lagi.... ishhhh..



Tapi saya paling suka kalau awak tolong jaga makan saya.Bagi tahu pada saya apa yang baik dan tak baik untuk makan. 


By the way~ Salad pun sedap jugak..... T-T
Okay, sihat...


Dan dan dan! Bukan tu je yang awak boleh buat kan? Hari tu saya dapat tahu, awak boleh buat semua yang dekat bawah ni kan?

Lagi senang nak cari kawan-kawan saya yang entah kat mana sekarang ni.
*Spongy Bobby pun suka (5 bintang)



Saya dengar, awak berkawan rapat dengan Digi.. Betul ke? Oh wahh!! Bagus la! Saya tahu kenapa. Sebab DiGi tawarkan plan iPhone 4S yang paling hebat kan? Mana saya tahu? Elehh~ saya tahu la.. saya tengok plan yang DiGi tawarkan kat bawah ni.





Seriously~ Kenapa Siri dan DiGi adalah teman yang terbaik?
macam.... Siri-ously?
Sebab dengan Digi, kita mampu miliki iPhone 4S yang jadi pujaan setiap manusia seluruh dunia! Plan yang ditawarkan menarik lepas tu mengujakan! Kan?! Dapat iPhone pula, kita boleh interaksi dengan Siri. Tanya la  apa pun, boleh jawab punya. Kalau orang yang bahasa English dia berterabur macam saya lagi la perlukan Siri! Siap boleh jadi Thesaurus tau.

Jadi bila Siri dan Digi berganding sama, memang best la!!!


















Tuesday, December 27, 2011

DiGi iPhone 4SURE MOST AFFORDABLE

ohhh... emmm.. hari ni..
Breakfast RM3.50
Lunch RM5.50
Dinner free makan kat rumah
LRT return RM3.40
Parking RM2
PTPTN RM+ +
ERL RM160
Bills RM+ +
Bapak RM+ +
Belanja adik RM+ +
Savings RM+ +
etc etc etc!!!!

eh? top-up lg? arggghhhhh!!! Banyaknya nak guna duit! OH~ mungkin breakfast dengan lunch boleh sekalikan jadi brunch so tak perlu belanja banyak.. (ikat perut la ni? duh..) T-T

Kenapa la banyak sangat nak guna duit? Kalau macam ni, how to buy iPhone 4S ah? Got no much money left? Aishhh...  Kalau simpan duit, lama lagi la nak dapat iPhone tu. Lama sangat nanti iPhone siap dah jadi iPhone 14s!! T-T

Tapi... apa tu?


oh yeah.. DiGi. okay....... la la la eh! Tapi.....







*gosok-gosok mata*

Itu la dia!! Itu la dia!! iPhone 4S tu~ why la you guys hiding.. from me? come on.. keluar la~








huhuhu~
beeb: Kenapa menyorok belakang DiGi?
iPhone: psst.. psst.. psst..
beeb: really?!

err well they said DiGi offer plan terbaik untuk pengguna dia. Ye ke? Jom check it out!





Ya la! Its true! Memang terbaik. Nah jangan berebut, ambil link ni > DiGi
urghhh you kids *folding sleeves

Jadi, Digi 4SURE la affordable. Sebab tak perlu la nak ikat perut. Tak perlu la nak simpan duit lama-lama dan putih mata sebab masih tak mampu beli iPhone sampai iPhone beranak pinak ke iPhone 5 ke 5S ke 14S. Dan dan dan... tak perlu la sekalikan breakfast dengan lunch. Ow yeah!

DiGi plan seriously menjimatkan dan berpatutan! Peluang macam ni tak datang banyak kali kan? Jadi.. peluang memiliki iPhone 4S..... :D   ...amat cerah




YES DiGi!! GIMME THAT DiGi iPhone 4S!!

hahahaha

seriously
*tolak cermin mata macam geek









DiGi iPhone 4SURE 4 ME

Kerja saya perlukan saya bergerak ke sana sini. Kerja luar, selalu sesat. Balik lewat. Tunggu flight. Kejar flight! uh penat.. TENSION lagi~
Nak make-up pun tak sempat T-T < selekeh~

Ada satu masa tu, pergi kerja matahari tak naik lagi, balik pula bila matahari dah terbenam. Pergi kerja orang belum bangun tidur, balik kerja orang dah nyenyak tidur. Macam dah tak bergaul dengan orang dah kan?

Jadi pada masa-masa yang macam tu, saya memang perlukan bantuan dan teman. Untuk dapatkan bantuan dari orang lain, kadang-kadang susah la.. hmmm.. Kenapa tak minta bantuan dari sesuatu yang kecil, tapi padat dengan macam-macam maklumat? Empat segi tepat, tapi penuh dengan hiburan? Kenit, tapi mampu bantu uruskan hidup si selekeh ni?

Heh.. berkias pun bukan semua orang faham. iPhone 4S! Semua dia ada!

Jadi bila saya nak outstation, tak perlu lagi nak google maps, print maps berhelai-helai.. (tapi masih sesat).. huhu.. Tak perlu lagi dah. Sebab, kalau ada iPhone 4S~ Ada Maps + Compass!



Boleh cari jalan yang kita tak pernah lalu. Just type je location yang kita nak pergi.. atau atau atau tanya la Siri. Eh lagi senang sebab dengan apps ni, kita boleh tahu keadaan traffic pada sesuatu tempat. Haa.. kan senang... TAK SESAT, BOLEH ELAK TRAFFIC JAM lagi!



KLIK! KLIK! KLIK!

Kalau dah pergi banyak tempat, mesti banyak memori manis yang kita dapat. Kebanyakannya kita abadikan dalam gambar. Oh yeah.. snap pics and share dengan semua. Heh.. boleh edit dulu.. jadi lagi cantik dan terpuji kemahiran photography kita.. :D




AHLI SOSIALIS

Sebab tak selalu lekat dengan komputer/ laptop.. dengan tiadanya G-Tab mahu pun iPad.. jadi jaranglah dapat online facebook - twitter.. lama juga la tak update blog~ D:
Lepas ada iPhone nanti timeline flooding dengan updates si selekeh ni je hehe


GREENFINGERS

Huk aloh! Tengok! Boleh main Farmville lagi tahu tak? So bila boring nak tunggu kawan ke, boring dengar kawan membebel ke, boring dan korang nak membebel ke.. boleh la layan Farmville.. hulalalala!

(Sebenarnya nak main games je kan sebab kau hantu games)

Eh! ehem~ Okay, tadi ber-google jumpa satu artikel pasal excuse generator! So, kalau terlambat bangun tidur sebab malam tadi tengok cerita P.Ramlee sampai pukul 1, boleh la bagi excuse yang bernas kepada bos hehehe *gelak nakal

(lepas tu bos kau pun guna excuse generator sebab nak cari excuse untuk buang kau dari tempat kerja dia) HAHAHA *gelak jahat

T-T

Jadi! Saya perlukan iPhone 4S supaya dapat uruskan diri saya. Supaya tak sesat jalan, supaya tak mati kering akibat boring, supaya boleh bersosial networking bila-bila masa, supaya boleh set alarm/ reminder so tak payah susah payah nak cari excuse bagi pada bos. Supaya bos tak ada excuse untuk buang aku. Ting! *senyum nampak gigi




See? Tersangat user friendly, even orang kurang upaya boleh guna iPhone 4S dengan senang! Good one :D




Yes Siri yes~ Its (going to be) MINE!!
hahahahaha










TOMYAM KELAPA?

Malam tadi keluar makan dengan adik ngan bapak. Heh.. Tak jauh pun.. Depan Taman Desa Pinggiran Putra, dekat dengan Alamanda la.. Nama tempat tu A.D Danau Pinggiran. Adik aku ni macam biasa la kuat makan, first round dia makan char kuey teow. Ngeh~ Aku tengok je ah, sebab dah makan sikit kat rumah tadi, kenyang lagi. Bapak minum air favourite dia ah, nescafe panas.. Huhuhu..

Lepas dah habis adik aku makan, aku pun order la satu makanan ni. Memang teruja tengok bila dia sampai kat meja. Selama ni dengar je orang cerita pasal dia. Ni first time nak cuba. Apa dia?





NI HAA!!






YA AMPUN! Apa ketam sampai terkeluar tu aih? Hehehe tu la yang aku makan malam tu.. Aku panggil tomyam kelapa. Tapi aku rasa nama sebenar dia tomyam poktek. uh oh~ ok~ Tomyam kelapa best sikit, teruja.. Memang sedap kot.. Rasa kuah dia tak berapa pedas (memang aku tak makan pedas pun), isi dia memang banyak (serius banyak), tambah lagi ketam yang terkeluar tu! Slurrppp!! Lepas ni kalau datang lagi wajib pesan tomyam kelapa. Harga tak pasti.. hehe

emmm nom nom nom~




Tuesday, December 20, 2011

OH, SAYA CEMBURU!

Ini sangat manis atau apa? So sweet, semoga mereka kekal bahagia selamanya.. Amin~

Sunday, December 18, 2011

CERITA BODOH 18++

Hi there. It has been a long time since my last update. (beria cakap omputih apsal?) <eh! suka hati i la~> Okay, i think im going to write in english this time. <please dont laugh at my perfectly horrible english.. duh~> Last Saturday i went to Alamanda with my youngest brother, Alan. The main reason is to settle my late mother's phone bill at Maxis. Well, we actually went to Maxis twice that day, because the first time we were told that we didnt bring the correct document.. duh~ And after i show them the document they asked before, they dont even care to look at it! argghhhhh... and then happen the part when i went... ahh never mind! skip! skip! skip!

So! After all the drama that occurred before, we went bowling. Ahh.. It was a great game. Even Alan had improved and i can see that he was proud with himself. Good ah?

Then, i planned to take him to watch Puss in Boot. Omg! The queue was too long and i cant make phone's reservation because the line was busy. So i queued anyway...... We got the front seat.. oh, the VERY front seat. Thanks to public holiday + school holiday! The cinema was packed with little tots! The movie start at 9 pm. 



Ah before that, we went to games arcade! Spent almost 20 ringgit~ hahaha la la la.. After car racing, monster shooting, basket balling, another car racing <Got defeated by Alan urgghh! Im the legal driver there! How come he drove better!> and other games we dont even know what they're called because their names were written in chinese! or korean kot~ ah nevermind.. we are ready for Puss in Boots!! The movie is okay la.. Nice for children... and... me.. lol. Puss is sooooo cute! If only i can take him home, but im afraid that he will clean our food in the fridge haha!




oh, referring to the title of my post 'CERITA BODOH 18++', sebenarnya masa tengah beratur nak tengok wayang ada seorang perempuan kat belakang kami cakap macam ni "haha cerita bodoh macam ni pun nak 18 tahun ke atas ke? Entah apa-apa entah haha!" Dia sebenarnya rujuk kepada iklan cerita Songlap, dan berborak dengan boyfriend dia. Then apa lagi, aku pun kata "Cerita ni rated as 18++ bukan sebab ni cerita bodoh, tapi sebab ada unsur-unsur yang tak sesuai untuk budak bawah 18 tahun! Sekarang siapa yang bodoh?" Aku cakap kat dia... dalam hati.... LOL 

Okay, ni sebenarnya adalah ujian grammar kepada budak sekolah menengah.. ARAHAN: Sila betulkan ayat-ayat di atas. hahaha cover baik punya..

Lupa, dapat tengok ni masa kat Alamanda.. Sempena krismas la kot~ haha bye



Tuesday, December 6, 2011

100% GEMPAKSTARZ!! BEST!! (PART SATU)

Siapa kata komik untuk budak-budak je?

100% gempakstarz ni dorang buat 3 hari. 26-28/11/2011. hehehe aku pergi 2 hari hoho!
Sebab tak banyak bergambar, jadi petik je gegambar ni kat website Gempakstarz dan dan dan blog Zint tersayang. hehehe

Kali ni memang menarik dari 2 tahun lepas, apatah lagi 4 tahun lepas?
Meh tengok gambar ni dulu, nanti aku upload gambar dari kocek telefon aku pulak.. huhui~


Fakhrul Anour @ Ayour. Nah, ramai kata muka dia macam Bruno Mars! ok ok thehehe


Jo: Extremely Torture Chamber.. Ganaih ah mu


Eh, ni Nishiki, Kin, Dark & Clowx punya la.. Serius comel tau, rugi tak datang singgah sini
*ada lollipop free* kyahhh~


aaaa kenal Little je~ buat Shabu-shabu hehe 


Ni lagi satu memang serius comel! Ada baju-baju comel buat dari kadbod..kowt~
tapi boleh cuba dan posing.. rugi la aku tak amek gambar dengan baju tu!


SUPER SEXY punya x'pose! roarrrrrr!!


Aku paling suka yang ni!! Sebab apa? Tengok bawah ni..


Cer teka, kenapa hidung dia berdarah?
Nampak tak kotak kayu yang ada lubang, bawah ketiak budak tu?
Nak tahu apa ada dalam tu? Tengok gambar kat bawah ni!!





kyahhh!!! hahaha gambar orang mandi!
Kena tengok dalam lubang tu lama sebab ni gambar bergerak.. hehehe best best!!


Hebat ah dia ni, kalau aku buat entah apa la jadi~ T-T


Yang ni punbest gak tau, comel sesangat.. Kena selak macam baca komik,
tapi yang ni besar punyaaaa~

DAN YANG NI! DARI 3 ARTISTS YANG PALING TERSAYANG!!

Kuma Food Market.. Comel gila! Siap ada Bennet ngan Alivia!
*karakter dalam Maid Maiden*
*comel nye Bennet!!!!!* okay la... Alivia pun comel~


Keith!! Wasabi Wasabi Wasabi! hehehe siap suruh dia lukis Wasabi dengan Xena
*OMG skandal baru*

DAN!

ZINT!! Dah macam Kijiya dah dia neh! Comel!

hehehe lepas ni upload gambar lain pulak la.. Gambar dengan kawan-kawan dari JB datang KL semata-mata nak borong komik! Gila la korang!