Thursday, October 28, 2010

PUTIH ITU SUCI, TAK SEMESTINYA

Heh, rilex.. rilex peeps! Putih memang melambangkan kesucian, kudus (mdm Suhaila, lecturer c++ suka sebut ni hahaha nostalgia~).. Hati tenang je dengan benda putih ni, tapi kalau tengah malam nampak 'benda' putih seriau gak la!

Tapi jangan risau. Ni bukan pasal 'benda' putih a.k.a hantu tu. Tapi pasal kegilaan ramai orang untuk memutihkan kulit.

Bila tengok iklan- iklan kecantikan kat tv rasa menyampah pulak. Lagi- lagi bila dengar ayat ni "dulu, saya benci tengok muka saya sendiri" lebih kurang macam tu la ayat dia. WTH?!! Lain kali nak buat iklan buat ayat yang bijak/ sopan sikit. Ada ke benci dengan pemberian Allah? Apa- apa je la..

Semua orang nak jadi putih, nak kulit konon- konon suci, mulus, kudus. Pakai produk itu ini. Kulit menggelupas merah- merah macam udang terbakar je. Cantik ke tu? Orang kat sini punya la taksub nak putihkan kulit. Tapi awek- awek kat barat tu dok tanning kulit nak bagi gelap. hoh~

Cuba bayangkan kalau semua orang kat bumi kulit warna putih............. b.o.r.i.n.g~ Kalau semua kulit gelap? b.o.s.a.n~ hah, sebab tu la warna kulit kita berbeza. Takda la kau muntah hari- hari tengok orang muka putih, pucat.

Yang penting, bersyukur... Syukur seadanya. Haa lagi satu fakta penting, produk pemutihan kulit selalunya banyak kesan sampingan jangka masa pendek atau jangka masa panjang.


Tengok dia ni!
Tak putih, tapi dia gojes! okay GORGEOUS!!


I Love You, Dayang..
Gambar dari Dayang punya Facebook fanpage



Wednesday, October 27, 2010

ADA KE 'YOUTUBE WALKING'

Kalau sebelum ni orang ada buat entri pasal blogwalking. Nama dia blogwalking sebab kita jalan- jalan atau dalam bahasa jawa dia 'merewang' kat blog orang lain. Tapi kalau kita merewang kat Youtube? Nak panggil apa? Youtubing? Ye ke? Tapi kalau nak panggil YoutubeWalking boleh? Okay peduli apa.


Best YoutubeWalking ni. Macam- macam ada kat sini. Tutorial make-up ada, belajar lukis pun ada, main gitar ada Snoop makes Mashed Potatoes pun ada! Tapi hari ni cerita pasal TheFunTheory. Memang kreatif diorang ni. Hebat.. Hebat..

Cuba tengok video- video ni.



Bagus la kalau Malaysia ada macam ni! Kalau kat office buat macam ni boleh tak bos? hehehe ramai sikit orang datang bayar hutang. Baru la pergi kerja tiap- tiap hari semangat panjat tangga! (padahal office kau kat tingkat 1 je kot Beebot!!! patut la gemok! pemalas!) tsk T^T




Lagi satu video ni memang best! Oleh sebab peratus kitar semula kat negara ni agak rendah, apa kata kita buat tong kitar semula yang macam ni!!



Haaa..... Kalau menang dapat hadiah ke ni? hehe..
Bagus la macam ni.




Tapi video yang satu ni memang bagus rasanya kalau implement kat sini. Baru la alam sekitar jadi bersih hoh!



 Tajuk video ni The Wolrd's Deepest Bin hohoho. Tapi tak payah la kot nak pergi jenguk dalam tong sampah tu. ^-^'


Tapi kalau orang dah tak nak berubah nak buat macam mana kan?

Tuesday, October 26, 2010

KISAH SOTONG DAN SOTONG

Semua orang mesti kenal si Paul si octopus kan? Ngaaa~ kalau tak kenal, pergi tanya pengikut setia World Cup. Jadi kenapa dengan Paul? Well, yeah.. he is dead. So long Paul~ Mesti ramai yang marah Paul masa dia hidup dulu. Sebab apa yang di teka dak Paul ni semua betul. Kalau nak ikut logik, manalah si sotong kurita ni tau meramal ke hape. Dia cari makanan je kan? Ha, apa- apa je la.



Tak peduli pun pasal Paul. Sebab, orang nak sotong ni!!





Kenapa masa orang buat CIMBclicks dulu tak dapat pun si Octopus ni? Why? Why? Why? Kaknor ngan Kaksal dapat memang tak adil. Huhuhu

Friday, October 22, 2010

ALERT!! PEMINJAM PTPTN

Kepada semua peminjam PTPTN sila ambil perhatian!! beebot, sila beri perhatian lebih sikit! Korang semua ada dengarkan pasal pengurangan kos pentadbiran PTPTN dari 3% kepada 1%? Nama dia Ujrah. Jadi semua peminjam yang nak kan Ujrah kena kemaskini maklumat dalam web PTPTN tu.

Tapi sebelum tu kena semak jadual kemaskini dulu la. Klik sini --> JADUAL KEMASKINI

Beebot punya giliran adalah pada 1 November 2010 sebab kelulusan pinjaman Beebot adalah pada tahun 2005.  Jadi kena tunggu bulan November baru boleh kemaskini (selalunya kalau ramai buka mesti jam website tu).




Lepas kemaskini mesti nak tahu kan apa proses selepas tu? Meh klik ni pula --> CARTA ALIR PROSES TAWARAN UJRAH

Jelas dah? Kalau tak silap, tawaran diberikan kepada pinjaman yang tiada tunggakan saja. hehehe Tu la korang, kenapa tak bayar? Parah wei kalau tak bayar, kos pentadbiran naik lagi tinggi! Fuh~






Klik untuk ke website rasmi PTPTN







Kalau nak jelas sikit, pergi klik sini --> FAQ. Tapi kalau nak lagi jelas, telefon je PTPTN HOTLINE 03- 2080 4455.


Okay? Cristal clear?
SELAMAT MENGEMASKINI hoh!!


Wednesday, October 20, 2010

KISAH MENARIK BLOGWALKING MALAM HARI

Hari ni 20.10.2010............................................?
Tiada apa yang istimewa.
Tengok cerita Siti Kelembai kat tv9, uncle Jalak hensem dah boleh cakap..
Mayangsari pun sama, tapi siapa peduli pasal Mayangsari?
OH! LUPA PULAK HARI NI ADALAH PENGUMUMAN 'MELAKA MAJU 2010'
Selangor? Orang Selangor duduk diam- diam kat rumah.
'
'
'
Jadi, masa selebihnya elok la kalau ber-blogwalking. Meh Beeb Beebot kongsi blog siapa yang dijengah.


BLOG PERTAMA

Blog Anak Mat Nor

hah!! Blog ni adalah antara favourite beebot sebelum berblog lagi. Apa yang menarik adalah sebab cara penulisan dia giler selamber hoh! Dia refer bapak dia sebagai Mat Nor, mak dia sebagai Bini Mat Nor dan ada sorang lagi sebagai Anak Mat Nor No 2. Sebenarnya ada lagi Anak Mat Nor No 3 la 4 la.. macam- macam dia ni.

Ada satu entri dia yang buat aku gagal menahan gelak dan ketawa depan penolong bos aku. Tajuk entry dia adalah "Wan Zai Y'all"

wAHAHAHAHAHAHAHA!!

Kalau tak silap dia ni adalah pelakon cerita Impian yang Sunsilk punya tu, Diana Amir jadi heroin.
Walaupun jarang update blog, entri yang lama memang tak bosan nak baca!!
Try ni, iPhone Auto-Correction dan ini Aku Banyak Belajar Geografi Menerusi Siri Tv Joe Jambul




BLOG KEDUA

Made from vinegar and ice

yang ni pulak dapat dah lama dah masa blogwalking (ke blogwalked ha? past tense kan? lupakan je la, burok beno bahasa omputih aku) dekat blog Jebon. Best baca entri- entri dia. Kalau Jebon dengan cerita kelakar, dia ni pula menghantui beebot dengan satu entri yang paling melekat dalam kepala. Sedih. Cerita sedih. Pasal seorang kawan dia yang telah pergi mengadap Illahi. Al- Fatihah.

Baca ni: About a Boy

Memang beebot emo habis, menangis sikit masa baca entri tu. TAPI! Cukup- cukup la sedih tu (lap air mata yang bergenang), jom baca entri dia yang lain...

Saja Menjimatkan Masa Kamu dan ini jugak Wabak Pasif Agresif.

Tapi masih lagi stuck dengan entri About a Boy. Emo gila kot beebot ni baca blog nak nangis- nangis?!

T-T


Habis blogwalking untuk malam ni. Lepas ni kalau ada lagi, saya update k.. Korang kalau blogwalk ke blog siapa je? Kongsi sini lor~

Tuesday, October 19, 2010

MAKAN! MAKAN! MAKAN! huuu sedapnye~

Sesekali lepak dengan member- member memang seronok! Mana taknya? Semua gila- gila hoho~ Macam- macam nak diceritakan, itu belum lagi gosip dan jugak 'menjadi stalker beramai- ramai'!!! hahaha semua tu jadi bila Beeb ber'BBQ' bersama kawan- kawan masa sekolah.



Okay sekarang cerita pasal BBQ je...


Chef kami adalah Aimi. Dan kepayahan membakar arang dikongsi bersama oleh Shima, Manisah dan Beeb. Puding karamel oleh Masyuni, coleslaw oleh Beeb. Dan gambar adalah dari kamera canggih chef kami.


Inilah gambarnye~




Waaaah... Waaaah...    +[]+

vegetable skewer yang colourful

Garlic bread hoh!! walaupun keras, makan sampai licin~ :D

vegetable skewer, honey roasted chicken wing, coleslaw, garlic bread,
deep fried dory with tartar sauce, mashed potato, roasted lamb
/\
adalah makanan yang ada malam tu. Banyak giler kot~ o-o'
hehehe


Tuan rumah selaku penaja lokasi BBQ kitorang! Tuan Manisah~


Baca doa sebelum makan [tengok muka masing- masing] hahaha

Kenyang tak ingat makan malam tu. Jadi lepas kenyang makan, kitorang kemas- kemas, borak- borak, stalking- stalking, tidur.... dekat pukul 3 pagi jugak la baru tidur, hebat.. hehe



Esoknya, Masyuni pulak nak balik awal sebab nak pergi kenduri kahwin sepupu dia. Jadi dia gerak semua orang untuk bergambar ramai- ramai! Dalam mata yang mengantuk, inilah hasilnya...


Dari kiri: Manisah, Shima, Masyuni, Beeb, Kuning dan Aimi
[kuning adalah kucing tuan rumah ye]




Gambar lompat di ambil oleh Masyuni. Okay Beeb buat balet~ 0-0'
hahaha


Lepas Masyuni pergi, sambung tidur...

zzzzzz~

Korang semua tak perlu tahu apa yang si kuning baca sampai tertidur! hahaha


p/s: Semua gambar di atas diambil dari facebook Aimi.



Apa Pulak Lagi: Sebenarnya, sebelum pergi BBQ sempat lagi pergi hari bersejarah untuk Sakinah. Dia ialah junior masa sekolah rendah dulu. hehehe selamat Pengantin Baru Kinah. 16.10.2010.


Lepas amek gambar ni la gelabah gila macam aku je yang nak kawen sampai jatuhkan bunga telur sampai tergolek- golek. Malu siot! =_='

Friday, October 15, 2010

JAMUAN PENGHABISAN RAYA

Jumaat, Syawal yang ke-29 merupakan hari terakhir dan terindah untuk menyambut raya. Jadi, pada hari itu pejabat kami mengadakan jamuan kecil- kecilan. Memang kecil- kecilan sebab office pun kecil- kecilan. Hoh!!

Lupakan pejabat yang kecil. Kalau ada majlis, tak sah kalau takda gambar. Nikmatilah gambar- gambar ni dengan linangan air liur. Slurrrp~ Jom mulakan... Slurrrp~





Sate ni Seremban mari. Sate daging memang power hoh!!



Ni nasik beriani Pak Wan. Kedai dekat Cyber Valley, dengkil.
Eh, siapa dalam gambar tengah senduk nasik tu? Oh well, abaikan~ hahaha




Pencuci mulut yang slurrrp~



Sambil- sambil tu meh tengok sikit panduan makan dengan berhemah.
Eh dah boleh hentikan linangan air liur... euww~





Mula- mula baca doa ye adik- adik. Kendian makan, kalau ada orang nak ambil gambar sila cover diri, jangan ambil gambar tengah nganga! Last sekali, cara bergambar berkumpulan. Nice~
Model: KakNor [pinky], bos [tudung kuning]




Dan ini pula panduan bergambar secara berturutan. Hoh comel model ni!! Nak sain (autograf)!!



Panduan menjadi model telefon bimbit. Abaikan cermin kat belakang tu, heh...
Lagi sekali, comel model ni~


Panduan menyusun sate.......  ??? abaikan~


ini.........

OK, ramai tetamu yang datang sebenarnya.. tapi, nanti panjang pulak.


<^-^>

Wednesday, October 13, 2010

TEMUDUGA: UNTUK KE SEKIAN KALINYA

Ha! untuk ke sekian kalinya ber-temuduga-an. Kali keempat rasanya ni. Pertama kali interview dengan MARA dapat la jadi kerani (bengang gila dengan orang yang buat teka- teki "kera apa yang pandai menaip" KORANG JANGAN JAWAB!!) Alhamdulillah, walaupun ada diploma jangan pilih kerja. Ambil je peluang yang ada.. huhuhu interview kali kedua masa tu untuk gred F29 hahaha masa ni apa yang study dulu ada yang dah lupa, jadi selamat tinggal la. Ketiga masa tu untuk gred E27, haaaa tak dapat pun.. mungkin masa ni pengalaman tu tak cukup lagi, jawab soalan pun macam hape je hahaha!!



DAN! Kali keempat adalah semalam!! Gred E27 lagi. Fuh, okay saya cerita sikit. Roughly je sudah.




Macam biasa, dari Dengkil ke KTM Nilai. Hah, mesti ramai yang kata 'bapak jauh, napa kau tak naik ERL?' ataupun 'gila la kau, pergi KTM Serdang kan boleh?'. Apa- apa je lah, suko ati den la. Hohkay, jadi park kereta kat sana, beli tiket dan.... tunggu la keretapi nya sampai sampai mengantuk~ T__T



 
Turun kat KTM Bank Negara. Kalau kerja kat Bank Negara syok jugak! hmmm... BEEB, FOKUS!! Tahu tak sejam setengah tau baru sampai! Naik koc wanita yang tiba- tiba ada lelaki pulak, perasan cantik la tu. Okay, okay... jalan kaki dari situ ke Medan MARA. Huh, interview punya pasal lenguh kaki pun tak kisah kan..


Sampai dekat Medan MARA pukul 9, lambat setengah jam okay~ tapi..... nasib baik tak ramai orang, selalunya dah berderet. hohoho!! Soalan yang ditanya boleh tahan la, gigil sikit. gulp.. Tapi memang nak hantar jauh- jauh ke encik? serius? maksud encik serius kerut dahi sampai kedut- kedut? huhui~ ahh bolehla! Lepas tu, tanya itu ini dan habis. Agak cepat agaknya habis interview tu. 15 minit. Perjalanan ke sana 1 jam 30 minit. Tunggu turn,1 jam. heh biasa la tu, gila nak interview lama- lama nanti pengsan pulok!




Jadi, untuk kesekian kalinya pergi interview..harapan memang menggunung. Kalau dapat Alhamdulillah, kalau tak dapat owh tidak mengapa sob sob T__T cuba lain kali.

GOOD LUCK BEEB!!

Anyway, siapa nak belanja kita tengok konsert PARAMORE? Takda? babai PARAMORE.... T__T
Masih belum terlambat untuk korang belanja saya tengok konsert inih.. Okay saya tunggu ni...
Takda jugak? Serius?

Thursday, October 7, 2010

MENJADI ULAT BUKU MODEN

Membaca memang bagus. Ada orang kata "You are what you read" atau "Anda adalah apa yang anda baca" Betul ke?

Cuba baca ni





SAYA CANTIK


E'eh betul la!! Okay, sebenarnya nak gebang pasal buku. Atau lebih tepat lagi shopping buku. Online. Hah! Sebelum ni kena pergi kedai buku semata-mata nak beli 1- 2 buku je. Duit minyak dengan masa tak kira lagi.


Nasib baik! Lepas ni pergi kedai buku untuk beli alat tulis sahaja sudah, sebab ni >> BooksforCharity
adalah sebab kenapa membeli buku/ novel menjadi senang. Kenapa jadi pilihan? Harga buku- buku dia lagi murah dari yang beli dekat kedai buku. Cuba klik link kat atas tu, baca bio dia kejap


"Books4Charity is an independent charity based e-store that allows you to buy books online in Malaysia at cheaper price than major bookstores while the proceeds from book sale goes to charity. Find various books at irresistable price -from best selling Chiclits, Popular Fiction, Non-fiction, Motivation/ self help, DIY, Malay Novels, Children, Religion books etc "

Murah rezeki buat charity......


Weh! Macam- macam ada, murah pulak tu... kalau beli 5 free delivery hoh! Sebab tu la saya 'terembat' 6 bijik buku! Memang lepas ni tak keluar bilik baca buku je. Siapa nak sewa boleh, sehari RM5 hahaha tak, tak boleh sewa <kedekot> Nak tahu buku apa yang saya beli? Scroll lagi..........




















Wahahaha saya ulat buku. Dan kerana ini adalah buku omputih, setiap kali baca kena ada





ye kamus...  T____T



gambar dari B4C sebelum bertukar owner
beeb: 'hei sayang, bila nak sampai sini?'  <--- gila



hohohohohoho!!! Teruja bershopping. Ni rasa- rasa bila boleh habis baca semua?


Terima kasih kepada orang yang bertanggungjawab mengenalkan BooksforCharity kepada Beeb Beebot ni. Trimas Aimi kerana lepas baca entri dia pasal new babies..hehe terus klik link yang dia bagi dan dan tu juga teruja!! Aimi ni memang ulat buku, nasib baik dia tak pakai cermin mata bulat. (kalau tak aku dah publish muka kau kat sini) hahahaha

Kepada bookworms kat luar sana, cepat- cepat la check-it-out ini BooksforCharity. Mesti tergoda! Harga gila murah! Kalau yang suka novel hardcover, kat luar selalu jual RM79++ kan? Tapi kalau beli kat BooksforCharity, eh korang tengok la sendiri......


Okay, si ulat buku nak start membaca. Buku mana nak mula dulu? hahaha Happy Reading!!


Wednesday, October 6, 2010

MENDAKAP GIGI

Pakai pendakap gigi atau braces.


Mak kata itu adalah pagar gigi namanya.. what? Iyelah mak..




Merujuk kepada gigi yang bersepah ni, jadi hari ni baru nak ambil inisiatif memagar gigi. Walaupun dah 23 tahun dengan gigi macam ni..... T___T  Jadi, waktu rehat tengahari tadi pergi la buat research sikit.


Lepas tu teringat ada satu klinik gigi dekat Bandar Baru Salak Tinggi ni. Dulu pernah cabut gigi kat situ. Okay la. Jadi google nama klinik tu untuk dapatkan nombor telefon. (Apa la, kau susah- susah kenapa? Operator kan ada? Dial je 103!) Hoh! Bila dah dapat nombor telefon terus la dial. Lepas tu tanya la dia kalau nak buat pendakap gigi rasa- rasanya dalam berapa? (Merujuk kepada bayaran) Sekali dia cakap RM5000 da!!! ye LIMA RIBU RINGGIT MALAYSIA. Mak aih, selama ni ingat kalau nak buat braces tak sampai seribu. Hahaha hambek kau.. 


Dulu ada kawan kata boleh buat (buat ke pasang? ah whatever) braces dekat klinik pergigian kerajaan. Jadi, google lagi untuk cari nombor telefon dia. Bila telefon, dia kata klinik pergigian Sepang tak buat braces. Dia kata Seremban dengan Kajang ada. Heh... Tanya lagi rupa- rupanya khidmat membuat braces kat klinik kerajaan untuk budak sekolah menengah je... what the?


Jadi tiada pilihan lain, klinik swasta saja. Hohoi! Tapi, kalau la RM5K bayarannya... kumpul duit sebulan RM200, wah!!! lagi 3 tahun baru boleh bikin braces hoh!! Rasanya lagi 3 tahun lagi mahal nak kena bayar..



Macam mana nak pagar gigi ni? hadoyai~

Sesiapa ada info? Gigi oh gigi...

apa pulak lagi: tadi ada baca satu forum kat website mana ntah, dia orang kata boleh bayar ansuran. HAH! ESOK NAK TELEFON KLINIK GIGI BANDAR BARU SALAK TINGGI TU SEMULA!!



[][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]

since ramai yang view post pasal braces dekat blog ni, so I bagi link ke blog A Dentist. Dia ni dentist kat Bangi. Tapi lama dah kot dia tak update blog. Alamat dan contact number semua da kat blog dia. Sila lawat :D

[][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]

Monday, October 4, 2010

SANTAPAN DAN LANTAKAN

Sempena menyambut hari raya Aidilfitri yang ke- 23, Aimi jemput ke Raya Hi-Tea kat rumahnya. Jadi lebih senang disebut sebagai makan- makan. Majlis makan- makan ni mula pukul 3 petang. Saya dan seorang lagi kawan, Manisah nama dia rancang nak pergi sama- sama. Mengikut perancangan sepatutnya bertolak jam 2.30 petang.... ala Sunway tu bukan jauh mana. Tapi sebab Manisah adalah seorang pengurus ladang yang sangat dedikasi dan bekerja di hari Sabtu yang indah, waktu berubah kepada 2.45. Tapi oleh sebab Beeb yang duduk rumah tak buat apa asyik surf internet pukul 2.30 baru nak mandi, waktu yang muktamad kami bertolak adalah 3 petang.

Pergi ambil Manisah kat rumah dia, dan terus menuju ke Sunway wuhuu!! Perjalanan sampai tol Puchong memang okay dan menggembirakan hati! Tapi bila sampai tol kedua, mangai~ Memang banyak kenderaan tak hengat. Dekat situ je dah habis lebih setengah jam!! Demme! Perut sangat lapar sebab tak makan tengahari, bajet nak makan banyak- banyak dekat rumah Aimi. Rasakan, asid dalam perut dah mengamuk! ala Sunway tu bukan jauh mana~ T___T

Akhirnya, sampai jugak rumah Aimi. Manisah and I, ceh... Manisah dan saya dah rancang nak skip appertizer dan terus ke main course! Lepas salam- salam, duduk jap.. Lepas tu serang!! Memang tak hirau appertizer hahahaha!!! Kerana lapar jadi takda la sempat nak bergambar, tapi Aimi ada ambil satu gambar. Satu je.

Lepas dok berborak lama, kami pun minta diri nak balik. Woh!! Aimi siap bungkuskan makanan lagi! Ni la penganjur majlis makan- makan yang paling hebat!!! Oleh kerana tak sempat ambil gambar masa dekat rumah Aimi, jadi saya buat food review di rumah sendiri. Jom!


Food reviewer: beebot

DESSERTS
hehehe memang desserts lebih menjadi pilihan di mana- mana majlis pun.



These mouthwatering cuppies, Aimi sendiri bikin... hoh






Dalam 3 jenis tu, I suka yang ini!


Ni mungkin saje perasa strawberry... (tau makan je) Sedap!!





Ni pulak adalah puding.. puding kan?


Anggap je la ini puding. Dan ini puding jagung. Tapi puding soya yang makan kat rumah Aimi dah jadi fevret I.. No offense ye puding jagung~



DAN!

Nasik Himpit Goreng!
Ya Allah, rupanya sedap nasik himpit ni.
Masa dekat rumah Aimi tak makan ini sebab tak tahu ini nasik himpit.




Ye, nampak je macam oily.. Sebenarnya tak lah....





...............

Betul, tak oily, cuba tengok gambar kat bawah ni


Tak oily kan? Okay tamat sudah food review bersama beebot.



Review tanpa gambar, oleh beeb.

Masa kat sana makan mi kari. Sedap yaw.
Cuppies coklat. Sedap.
Ribena. Sedap. (Kellasss kau Aimi, hidang ribena masa raya)
Puding soya. Sedap. Sedap. Sedap.
Teh perasa...... aaaaa..... lupa. Sedap bau.

Memang sedap banget.

Terima Kasih Atas Jemputan!! Tahun depan buat lagi.

Friday, October 1, 2010

"DiGi iPhone 4 Life"

Mempunyai keluarga yang memahami dan dikelilingi kawan- kawan yang sangat disenangi memang merupakan anugerah yang tak terhingga dalam dunia ni. Kalau dapat bergembira bersama keluarga dan kawan- kawan memang seronok. Mandi manda bersama di air terjun, menonton wayang, window shopping dan ber- BBQ. Ahhh seronoknya.



Tapi, apa kita nak buat kalau duduk berjauhan dengan keluarga? Macam mana kalau kawan- kawan semua sibuk dengan kerja? Bila kita nak pergi mandi air terjun? Tonton wayang? BBQ semua tu bila? Takkan kita nak duduk rumah, tengok tv-makan-tidur sahaja? Memang bosan kalau tinggal sendirian bukan? Lagi- lagi pada hujung minggu oh sedih betul.




Tapi, sejak terbaca tentang DIA di sebuah laman web. Jantung saya berdegup dengan kencang! Susah nak bernafas! Orang ramai juga sibuk memperkatakan tentang DIA. Mereka kata DIA hebat! Serba boleh! Malah DIA juga telah menambat hati semua orang di serata dunia! Tidak kira lelaki atau wanita, semua teruja tatkala memandang DIA...




Ish! Siapa DIA? Ini lah DIA!!










 









DiGi iPhone4

Inilah jawapan kepada kegelisahan orang ramai. Memang ramai yang jatuh hati pada pandangan pertama! Bagi saya, ini penawar kepada KESUNYIAN dan KEBOSANAN!

Kalau dekat rumah, tengah syok tengok kartun dengan adik- adik, tiba- tiba datang pula mak nak tengok cerita lain. Aduh.. jadi setiap kali waktu iklan kena tukar- tukar siaran. Tapi dengan DiGi iPhone4 ni, tak payah la nak main tukar- tukar siaran lagi dengan mak. Jeng jeng jeng!!


Apps for moms & dads

Memang aplikasi ni sesuai untuk mak dan bapa yang ada anak- anak yang gila menonton kartun. Boleh tengok Dora The Explorer.. Hmmm agak- agak ada tak Spongebob Squarepants? Okay, mak ambil la remote televisyen tu, tapi mak bagi orang iPhone satu!




Apa? Guna duit sendiri? baikkkkk~ hmmmm...




Lupakan dulu pasal mak dengan remote televisyen tu... huh. Jadi bila da malas nak tukar- tukar siaran, mari kita ke dapur cari makanan. Selalunya kalau kakak ada di rumah, lauk memang seperti tak mahu bagi orang berdiet. Memang akan lupakan segala azam diet, serius!! Memasak bagai chef~ Tapi..... bila dia takda, kena la masak sendiri. Tapi tapi tapi mana tahu masak? Nak masak apa? Macam mana? Guna apa?

Jadi memang kena ada DiGi iPhone4 ni. Kenapa? Sebab... dia ada aplikasi untuk masakan. Nama dia Apps for Cooks! Weh, Jamie Oliver pun ada la! Teringat Naked Chef beliau dulu hehehe tengok cerita masak- masak suka, tapi bila nak masak memang gagal~ T___T



Heh, bukan Jamie Oliver je yang hebat memasak ni. Ada Martha Stewart juga! Dia ni memang serba boleh. Bukan je masak, gubahan boleh, art pun boleh~ Wahh... kalah kakak yang memasak bagai chef tu hahaha


Nah! Siap ada Kitchen Calculator lagi! Tak payah susah- susah nak tukar kilo ke gram ke ounze ke nak tahu satu cawan tu sama dengan berapa sudu ke berapa mililiter ke berapa gallon? kan? Tak payah nak kerut dahi kan? Hah senang~



Lepas tu, siapa kata perlu jadi pengakap baru boleh buat ikatan tali yang betul/ hebat? Eh, iPhone boleh ajar la...... Ni ha! Aplikasi ni nama dia KNOT GUIDE.

Waaa hebat- hebat....




Kalau suka melancong, tapi selalu ada masalah dengan currency (nilai mata wang) kita tak perlu risau dah~ Ye lah, buat apa kita nak pening kepala siap berkerut- kerut dahi fikir pasal ini kalau iPhone boleh tolong kita? Cuba klik link ni > CURRENCY ha, senang- senang je dia boleh tukarkan mata wang yang kita nak.


Banyak lagi yang DiGi iPhone4 boleh tolong kita... Macam- macam, mana taknya... kita boleh download sehingga 250,000 aplikasi ke dalam iPhone kita!!!! Whoaaa! Mesti ada aplikasi yang boleh bagi tahu cara- cara menghalau kelkatu.. hehehe dan sebab itu juga lah saya nakkkkkkk sangat DiGi iPhone4! Kalau ada DiGi iPhone4, semua boleh buat.. betul tak Iman Darwish?





Muhammad Iman Darwish, anak kakak saya. uhh dobot! hahaha


Saya teruja bila DiGi buat peraduan dengan hadiah idaman setiap orang iaitu DiGi iPhone4. Memang best kalau dapat kan? DiGi, saya nak iPhone awak~ Mari saya buat satu pose khas untuk awak....





haaa... memang khas tu. Dan bila saya kata iPhone adalah idaman setiap orang, mungkin saya silap. Kerana rupa- rupanya SMILEY pun tergila- gilakannya!!! Ouh.... ini memang kegilaan dunia.










Sememangnya saya teringin nak main game Charadium Pro ni.





 
Selain ada aplikasi yang menarik, pelan pascabayar dari DiGi pun hebat!!! Jom klik link ni untuk tahu kehebatannya > iDiGi Postpaid Plans Kan saya dah kata hebat.....





Terima kasih DiGi dan Nuffnang kerana menganjurkan peraduan sebegini. Terima kasih kerana hadiahnya adalah sebiji iPhone. Terima kasih, terima kasih semua!!



DiGi iPhone 4 Life!!