Tuesday, December 27, 2011

DiGi iPhone 4SURE 4 ME

Kerja saya perlukan saya bergerak ke sana sini. Kerja luar, selalu sesat. Balik lewat. Tunggu flight. Kejar flight! uh penat.. TENSION lagi~
Nak make-up pun tak sempat T-T < selekeh~

Ada satu masa tu, pergi kerja matahari tak naik lagi, balik pula bila matahari dah terbenam. Pergi kerja orang belum bangun tidur, balik kerja orang dah nyenyak tidur. Macam dah tak bergaul dengan orang dah kan?

Jadi pada masa-masa yang macam tu, saya memang perlukan bantuan dan teman. Untuk dapatkan bantuan dari orang lain, kadang-kadang susah la.. hmmm.. Kenapa tak minta bantuan dari sesuatu yang kecil, tapi padat dengan macam-macam maklumat? Empat segi tepat, tapi penuh dengan hiburan? Kenit, tapi mampu bantu uruskan hidup si selekeh ni?

Heh.. berkias pun bukan semua orang faham. iPhone 4S! Semua dia ada!

Jadi bila saya nak outstation, tak perlu lagi nak google maps, print maps berhelai-helai.. (tapi masih sesat).. huhu.. Tak perlu lagi dah. Sebab, kalau ada iPhone 4S~ Ada Maps + Compass!



Boleh cari jalan yang kita tak pernah lalu. Just type je location yang kita nak pergi.. atau atau atau tanya la Siri. Eh lagi senang sebab dengan apps ni, kita boleh tahu keadaan traffic pada sesuatu tempat. Haa.. kan senang... TAK SESAT, BOLEH ELAK TRAFFIC JAM lagi!



KLIK! KLIK! KLIK!

Kalau dah pergi banyak tempat, mesti banyak memori manis yang kita dapat. Kebanyakannya kita abadikan dalam gambar. Oh yeah.. snap pics and share dengan semua. Heh.. boleh edit dulu.. jadi lagi cantik dan terpuji kemahiran photography kita.. :D




AHLI SOSIALIS

Sebab tak selalu lekat dengan komputer/ laptop.. dengan tiadanya G-Tab mahu pun iPad.. jadi jaranglah dapat online facebook - twitter.. lama juga la tak update blog~ D:
Lepas ada iPhone nanti timeline flooding dengan updates si selekeh ni je hehe


GREENFINGERS

Huk aloh! Tengok! Boleh main Farmville lagi tahu tak? So bila boring nak tunggu kawan ke, boring dengar kawan membebel ke, boring dan korang nak membebel ke.. boleh la layan Farmville.. hulalalala!

(Sebenarnya nak main games je kan sebab kau hantu games)

Eh! ehem~ Okay, tadi ber-google jumpa satu artikel pasal excuse generator! So, kalau terlambat bangun tidur sebab malam tadi tengok cerita P.Ramlee sampai pukul 1, boleh la bagi excuse yang bernas kepada bos hehehe *gelak nakal

(lepas tu bos kau pun guna excuse generator sebab nak cari excuse untuk buang kau dari tempat kerja dia) HAHAHA *gelak jahat

T-T

Jadi! Saya perlukan iPhone 4S supaya dapat uruskan diri saya. Supaya tak sesat jalan, supaya tak mati kering akibat boring, supaya boleh bersosial networking bila-bila masa, supaya boleh set alarm/ reminder so tak payah susah payah nak cari excuse bagi pada bos. Supaya bos tak ada excuse untuk buang aku. Ting! *senyum nampak gigi




See? Tersangat user friendly, even orang kurang upaya boleh guna iPhone 4S dengan senang! Good one :D




Yes Siri yes~ Its (going to be) MINE!!
hahahahaha










No comments:

Post a Comment